perjantai 2. maaliskuuta 2012

Kanilan esittely

Nyt sain vihdoin aikaseks tehdä tän postauksen, oon kamalan saamaton DD: Alunperin suunnitelmana oli että teen kamalan suuren siivouksen et kaikki olis tiptop mutta en sitten kipeänä jaksanut tehdä kuin perussiivouksen... Flunssaa pukkaa ja kaiken lisäks tuli korvatulehdus, ärsyttää tämmösseet turhat lastentaudit :/ Mutta asiaan!Kanila etuovelta. Alkuperäisen suunnitelman mukaan kanilasta piti tulla niin leveä että sinne olisi mahtunut vasemmallekin seinälle yksi häkkitorni, mutta jostakin täysin käsittämättömästä syystä paappani rakensi tuosta tuollaisen, joten ei auta itku markkinoilla :D Tänä keväänä onkin tiedossa kanilan laajennus, jotta uudet holskit mahtuvat sinne.


 Vasemmassa häkkitornissa asuvat Allu, Viljami ja Awa tässä järjestyksessä ylhäältä alaspäin. Oikeanpuoleisessa häkkitornissa ylhäällä asuu Herkko ja alhaalla Rumpali. Kanilaan mahtuu vielä kolme häkkiä, mutta toistaiseksi siellä on vain viisi, koska ruotsintuonnit ovat vielä karanteenissa.


 Ehkä tähän mennessä neroikkain keksintöni (ja ainoa sellainen)! Heinähäkkien paikkaa miettiessäni tajusin, että häkkien väliin voi tunkea levyt, ja kanit saavat syötyä noista helposti. Väleihin mahtuu aika paljon heinää, mikä on äärimmäisen hyvä juttu. Ainoastaan Allulla on normaali heinähäkki, koska vastapäätä ei ole toista häkkiä.


Atlakset saa kätevästi tunkaistua tuonne, lattialla ne veisikin vähän turhan paljon tilaa.


Kanilan lämpötilan pyrin pitämään 18 asteessa, mutta ensi talvena se ei tule olemaan kuin n. 10 astetta.

Tuli laitettua JV:n ilmotkin (vaihteeksi taas viime tipassa), mutta mukaan lähtee Evelyn, Sofia, Picasso, Vili ja Lily ja kaikki menevät ulkomuotoon, Evelyn B:hen ja muut A:han. Nyt täytyy vaan toivoa että pitävät karvat päällänsä... Meikäläisen tuurilla JV:seen mennessä kanilasta löytyy viisi pöllyävää kania :DD

Ei kommentteja: