torstai 27. kesäkuuta 2013

poikasia!

Eilen (26.6) Kaorille syntyi viisi poikasta, joista kolme on elossa (kaksi muuta söi Kaori) ja tänään Lilylle syntyi kuusi poikasta :) Eli tulkattuna luonnonkeltaisia sekä mustia poikasia. Evelyn jäi tyhjäksi, muttei muuta kuin uutta yritystä.

5 kommenttia:

hepa kezola kirjoitti...

kysyn sulta nyt aika monta ja monta kysymystä mutta kuitenkin.
onko normaalia että kani kuolaa ilman että hampaissa on vika ja että nenun alunen on märkä?, sitten onko sulla ittellä jalostus kani uros vai joku tietty millä käyt astuttamassa? meillä on 2 kania mut ne on sisarukset nii tyttö ja poika tietty sustaa samassa häkissä mut poika on leikattu. tietäisitkö jotain kasvattajaa jolla on jalostukseen sopivaa urosta n. länsi suomesta. ja onko normii et tyttö yrittää astua poikaa joka on leikattu? toivoisibn et jaksaisit vastata

hepa kezola kirjoitti...

sustaa *asustaa pikku virhe (:

Hanski kirjoitti...

Näin kuumalla ilmalla on ihan normaalia että nenän alus on märkä, mutta onko hampaat tarkastettu eläinlääkärillä? Kaneilla on 28 hammasta, joista suurin osa on poskihampaita, eivätkä täten näy ulospäin ja niiden tarkastaminen vaatii aina rauhoituksen eläinlääkärissä.

Käytän naarailleni pääasiassa omia uroksia lukuunottamatta kääpiöluppia. Onko sulla poikueen teettämiseen joku tavoite? Jos naaras on 1,5-2 -vuotias, sille ei ole enää suositeltavaa tehdä poikueita. Kasvattajia löytyy esimerkiksi Suomen Kaniyhdistyksen ja Kaniininkasvattajien sivuilta.

Kanit voivat astua toisiaan vaikka toinen olisi leikattu, silloin kyse on toisen kanin alistamisestya eli ns. pomottamisesta.

hepa kezola kirjoitti...

okei kiitti (: ja joo silloin kun kävimme leukkauttamassa pupen hampaat tarkastettiin samalla ja ei siitä leikkauksesta nyt kovin kauaa ole .

hepa kezola kirjoitti...

ja sry. et kyselen tälläsii :/